Werkdruk aanpakken | Arbobeleid verankeren | Regeling compensatie transitievergoeding

Lees online  |  Afmelden  |  Uw gegevens  |  Print  | Linkedin
Vervangingsfonds
Nieuwsbrief 21 maart 2019
Hoe pak je de werkdruk op school met succes aan?
Wat doen andere scholen om de werkdruk te verminderen? Verschillende schoolleiders vertellen in maandelijkse blogs over de aanpak die hun school heeft gekozen en wat hun rol als leidinggevende daarbij is. Benieuwd naar de nieuwste blogs? U leest ze hier:

Blog Ali Kemal Kadi – directeur IBS Ababil
Blog Theo Molendijk – directeur De Kameleon 
Blog Theo Douma – directeur CBS De Hoeksteen

De volgende blog wordt binnenkort gepubliceerd. Houd onze website dus in de gaten!
Lees ook de eerder verschenen blogs.
 
Is mijn vervanging declarabel? Check het hier!
Met de nieuwe tool Quick View kunt u door het beantwoorden van een paar vragen eenvoudig en snel nagaan of uw vervanging declarabel is. Meer over de Quick View.
 
Hoe krijgt u het arbobeleid verankerd in uw organisatie?
Meld u aan voor het congres 'Arbobeleid verankeren' op 4 juni
Een beleid rondom veilig en gezond werken dat door iedereen binnen uw organisatie ‘als vanzelfsprekend’ wordt ervaren en wordt gedragen, levert positieve resultaten op. Maar hoe krijgt u dit voor elkaar en waar moet u rekening mee houden? Dat is de centrale vraag tijdens het congres ‘Arbobeleid verankeren’ dat plaatsvindt op 4 juni in de Jaarbeurs in Utrecht.

Meer info en aanmelden.
 
Onze regioteams zijn aan de slag gegaan
Sinds begin dit jaar hebben we onze dienstverlening uitgebreid en bieden we deze vooral regionaal aan. In elke regio staat een regioteam van specialisten voor u klaar om met u mee te denken. Zij ondersteunen bij actuele onderwerpen zoals verzuim, werkdruk, arbo, personeelsbeleid en wet- en regelgeving. Ook kunnen zij u helpen door te bemiddelen bij vacatures of bij een werk-naar-werk-traject. Benieuwd naar onze aanpak? Lees meer.
 
Heeft u al een rookvrij schoolplein?
Scholen zijn verplicht voor 1 augustus 2020 hun terrein rookvrij te maken
Kinderen en jongeren moeten rookvrij kunnen opgroeien. Daar hoort een rookvrij schoolterrein bij. Vanaf 1 augustus 2020 zijn alle scholen in het primair en voortgezet onderwijs en het MBO verplicht om hun terrein rookvrij te maken. Veel scholen hebben dat al gedaan. Is dat op uw school nog niet het geval, ga dan aan de slag via www.rookvrijschoolterrein.nl. Op deze site vindt u een stappenplan en materialen die u helpen bij het rookvrij maken van uw schoolterrein.

Meer info vindt u op www.gezondeschool.nl.
 
 
Regeling compensatie transitievergoeding gepubliceerd in de Staatscourant 

Onlangs is de Regeling compensatie transitievergoeding in de Staatscourant gepubliceerd. De regeling is een nadere uitwerking van de wet waarin de compensatieregeling is opgenomen. De wet en de regeling zien toe op de compensatie van de transitievergoeding die werkgevers vanaf 1 april 2020 kunnen aanvragen als zij een langdurig arbeidsongeschikte werknemer ontslaan of hebben ontslagen vanaf 1 juli 2015. Lees meer.
 
Agenda
 
Archief  |  Disclaimer  |  www.vervangingsfonds.nl