Terugdringen lerarentekort | Aantrekken leerkrachten | Maatwerk ik uw regio

Lees online  |  Afmelden  |  Uw gegevens  |  Print  | Linkedin
Vervangingsfonds
Nieuwsbrief 25 februari 2019
Laurentius Stichting opent charmeoffensief op griepbacillen
Het begon met de anti ‘hoest & proest’ box, die ondertussen in alle klaslokalen van de Laurentiusscholen is te vinden. Maar Caroline van Dijk, beleidsmedewerker arbo, bedacht nog iets extra. Elke twee weken krijgen alle Laurentiusscholen een box gevuld met fruit. En dit initiatief had een bijzonder neveneffect. Lees verder.
 
 
Terugblik op de bijeenkomst 'Vergroten van de vijver'
Denken in mogelijkheden bij terugdringen van lerarentekort
Vorige week kwamen verschillende partijen uit de onderwijssector in de Jaarbeurs bij elkaar om te bespreken hoe we het toenemende lerarentekort effectief aan kunnen pakken. Vanuit het Vervangingsfonds/Participatiefonds was Denis Vijgen (directeur) aanwezig. Hij ging in gesprek met minister Slob (OCW) en Tof Thissen (directeur UWV WERKbedrijf) over onze bijdrage om het lerarentekort te verminderen. Dat doen we onder andere met onze nieuwe re-integratieaanpak, bemiddeling van werkzoekenden en met Plan V, waarmee we goede resultaten hebben (1,85% verzuimvermindering). Minister Slob was enthousiast. Lees meer.
 
Onderwijs en financiële sector tekenen convenant voor aantrekken leerkrachten
Werkgevers uit het onderwijs en de financiële sector slaan de handen ineen om geschikte en geïnteresseerde werknemers van banken te begeleiden naar een baan in het onderwijs. De Nederlandse Vereniging van Banken, het Verbond van Verzekeraars, de lerarenopleidingen, onderwijs werkgevers en het Ministerie van OCW  tekenden daarvoor op 11 februari in Utrecht het convenant ‘Aan de slag voor de klas’. Werknemers van banken en verzekeraars die een (gedeeltelijke) overstap naar het onderwijs overwegen, kunnen door dit convenant op hulp van hun werkgevers en het onderwijs rekenen. Lees meer over het convenant op de website van de PO Raad.
 
Meld u aan voor de bijeenkomst 'Meer maatwerk in uw regio'
Op 5, 6, 18, 20 en 26 maart 2019
Nog niet aangemeld voor ‘Maatwerk in uw regio’? Het kan nog, er zijn nog plaatsen beschikbaar.

Er zijn interactieve sessies over belangrijke onderwijsthema’s als:
  • Uw personeel binden en boeien
  • Werkdrukvermindering
  • Verzuimpreventie en -reductie
  • Gezond, vitaal en veilig aan het werk
  • 1000 leerkrachten aan het werk
Tijdens het plenaire gaan we dieper in op wat wij – Vervangingsfonds en Participatiefonds – voor u kunnen betekenen op deze thema’s. 
En wij laten u graag kennismaken met onze nieuwe regioteams. Meer info en aanmelden.


 
Van uitkering naar baan
Op weg naar het doel: 1000 leerkrachten aan de slag
Onderwijspersoneel in een uitkering van de ‘reservebank’ krijgen; dat is het doel van het casemanagementteam van het Participatiefonds. Sinds het fonds, in juli vorig jaar, de nieuwe re-integratieaanpak lanceerde, zijn er al mooie resultaten geboekt. Zo zijn er 717 assessments uitgevoerd en zijn er maar liefst 406 werkhervattingen gerealiseerd. En daar profiteert de hele sector van. Lees meer.
 
 
Gebruik het voorbeeld verzuimbeleidsplan bij de vormgeving van uw verzuimbeleid
Nu volledig geactualiseerde versie beschikbaar
Om u als organisatie te ondersteunen in het opstellen van het verzuimbeleid of het aanscherpen daarvan bieden wij u een voorbeeld verzuimbeleidsplan aan. Dit verzuimbeleidsplan is onlangs volledig geactualiseerd.

Andere voorbeeldplannen zijn het veiligheidsplan, het arbobeleidsplan en het alcoholprotocol.
 
 
Agenda
 
Archief  |  Disclaimer  |  www.vervangingsfonds.nl