Werkdrukspel | Maatwerk in uw regio | 54% ERD

Lees online  |  Afmelden  |  Uw gegevens  |  Print  | Linkedin
Vervangingsfonds
Nieuwsbrief 31 januari 2019
Werkdrukspel voor BS De Zonneberg een schot in de roos
“Minder vinken, meer vonken.”
Werkdruk verminderen? Dan is erover praten een must. De vijftien leerkrachten van basisschool De Zonneberg in Kruisland speelden het Werkdrukspel een middag lang en konden er niet genoeg van krijgen. Met elkaar vonden ze mooie oplossingen om de werkdruk te verlichten. “We waren het eens met elkaar: ‘minder vinken, meer vonken’.”
 
Lees het interview met Theo Matthijssen, directeur van BS De Zonneberg.
 
54% van de schoolbesturen kiest voor eigenrisicodragerschap
Per 1 januari 2019 hebben opnieuw 61 besturen gekozen voor het eigenrisicodragerschap, volledig of met een financiële variant. Daarmee komt het totale aantal eigenrisicodragers op 585. Dat is 54% van het totale aantal schoolbesturen. Meer weten.

Wist u dat...
 … u ook als ERD gebruik kunt maken van de BGZ-dienstverlening van het Vervangingsfonds.
 
Regiobijeenkomsten ‘Meer maatwerk in uw regio’
Op 5, 6, 18, 20 en 26 maart 2019
De Minister van OC&W heeft onlangs in een kamerbrief richting gegeven aan de toekomst van het Vervangingsfonds en het Participatiefonds. Met de nieuwe richting kunnen beide fondsen u nog beter van dienst zijn op het gebied van verzuimpreventie, re-integratie en goed werkgeverschap. Maar wat is die richting precies en hoe kunt u hier als organisatie optimaal van profiteren? Dat vertellen we u graag tijdens de regiobijeenkomsten in maart. Ook gaan we graag met u en uw vakgenoten in gesprek over belangrijke thema’s in de sector.
Meer info en aanmelden
 
Interesse voor dienstverlening Vervangingsfonds op NOT
Ruim 35.000 schoolleiders, leerkrachten, studenten, bestuurders en andere geïnteresseerden bezochten de 30e editie van de Nationale Onderwijs Tentoonstelling (NOT) in de Jaarbeurs in Utrecht. Ook de stand van het Vervangingsfonds werd druk bezocht. Adviseurs Arbeid en Vitaliteit en ambassadeurs van het project Gezonde Werkdruk stonden vijf dagen lang klaar om bezoekers te informeren over de ondersteuning die het Vervangingsfonds scholen kan bieden. Vooral het Werkdrukspel stond in de belangstelling. Diverse aanvragen voor een adviesgesprek vinden de komende tijd opvolging. We kijken terug op een geslaagde deelname.

 
Participatiefonds kiest voor nieuwe aanpak
1000 leerkrachten aan het werk
Het Participatiefonds wil de komende twee jaar 1000 leerkrachten die nu in een uitkeringssituatie zitten aan de slag helpen. Persoonlijke begeleiding en bemiddeling zijn daarbij essentieel. Participatiefonds zet in op kwaliteit voor de klas en het vinden van de juiste mensen voor scholen met vacatures in de regio. Lees meer op www.participatiefonds.nl en in R]entree. 
  
 
Gezonde werkdruk?! Daar wordt je beter van
Ervaringen van deelnemende schoolleiders
Sinds november 2018 vertellen verschillende schoolleiders in maandelijkse blogs hoe hun school de werkdruk succesvol aanpakt en wat hun rol als leidinggevende daarbij is. Dat levert mooie inzichten op over eigenaarschap, drijfveren en jezelf kwetsbaar opstellen. Benieuwd naar hun verhalen? U leest ze hier:
In februari verschijnen weer nieuwe blogs. Houd onze website dus in de gaten!
Lees meer over het project Gezonde Werkdruk.
 
Checklist BAS - Beter Achter je Schermen
Om werkgevers en werknemers te ondersteunen bij het gezond inrichten van hun werk met een beeldscherm heeft TNO de Checklist Beter Achter je Schermen – kortweg Checklist BAS - ontwikkeld.
 
Checklist BAS is een methode om te bepalen òf, en zo ja welke risico’s aanwezig zijn bij uw werk met een beeldscherm. De checklist is eenvoudig toe te passen en bestaat voor het grootste deel uit ja-nee vragen. De methode is bedoeld voor werknemers die (gemiddeld) meer dan 2 uur per dag aan een beeldscherm werken.

Lees meer over beeldschermwerk in de Arbocatalogus PO.
 
 
Subsidie voor loopbaanadvies voor álle 45-plussers
Iedere werkende van 45 jaar of ouder kan in 2019 subsidie krijgen voor de inzet van een loopbaanadviseur. Deze subsidie ‘ Ontwikkeladvies voor 45-plussers’ bestaat al langer, maar was tot nu toe alleen beschikbaar voor specifieke beroepen zoals ambulancemedewerkers, schoonmakers en leerkrachten. Minister Koolmees van SZW heeft de regeling nu opengesteld voor alle 45-plussers.
Lees meer op www.rijksoverheid.nl.
 
Agenda
 
Archief  |  Disclaimer  |  www.vervangingsfonds.nl