Lees online  |  Afmelden  |  Uw gegevens  |  Print  | Linkedin
Vervangingsfonds
Nieuwsbrief 29 november 2018
Deelname aan Plan V resulteert in flinke reductie van verzuim
Binnen twee jaar structureel grip op verzuim bij Stichting El Amal

Wat de organisatie er ook aan deed, het verzuim bij Stichting El Amal in Amsterdam wilde maar niet dalen. Deelname aan Plan V bracht daarin verandering. Door de intensieve aanpak en de focus op denken in mogelijkheden liep het verzuim snel terug. Lees  hier het verhaal van Stichting El Amal.

Wilt u ook kosteloos deelnemen aan Plan V? Naar de voorwaarden en wijze van aanmelden. 

 
 
Verhuizing Bestuursbureau Vervangingsfonds/Participatiefonds
Per 10 december 2018 nieuw bezoekadres

Het Bestuursbureau van het Vervangingsfonds/Participatiefonds verhuist per 10 december 2018. Het postbusadres en telefoonnummer blijven ongewijzigd. Het bezoekadres wordt Boompjes 40, 3011 XB  Rotterdam. Lees hier meer over de verhuizing.

 
ARBOTIP
Op basis van de Arbowet (art. 9) is het bevoegd gezag van de school verplicht om ernstige ongevallen te melden bij de Inspectie SZW. Het gaat hier om ongevallen tijdens het werk in en om de school en tijdens schoolactiviteiten buiten de school.

Onder een ernstig ongeval wordt verstaan:
  1. een dodelijke ongeval,
  2. een ongeval dat leidt tot een opname in het ziekenhuis,
  3. een ongeval met blijvend letsel.

Uitgebereide informatie over ernstige ongevallen vindt u in Arbocatalogus PO.
 
 
Schoolleiders delen ervaringen vanuit project 'Gezonde Werkdruk'
Lees hun blogs en interviews

'Gezonde Werkdruk?! Daar wordt je beter van' is een project in co-creatie met scholen die elke dag te maken hebben met de gevolgen van een hoge werkdruk. Er wordt onderzocht welke interventies een positieve invloed hebben op de ervaren werkdruk en het verzuimpercentage. De schoolleiders van de deelnemende scholen delen regelmatig hun ervaringen met het 'werken aan werkdruk' en de winst die het de school oplevert. U leest ze op onze website. De meest recent gepubliceerde ervaringen zijn:

Blogs Irma Ronkes Agerbeek en Marline Schaapherder

Interview Pim Frijhoff (Platform Werkdruk PO)

 
Sinds kort beschikbaar: een verkorte handleiding 'Mijn Vf'
Handig hulpmiddel, eenvoudig te downloaden

Op de website van het Vervangingsfonds vindt u verschillende handleidingen voor 'Mijn Vf'. Handig wanneer u een keer hulp nodig heeft bij het werken met 'MIjn Vf'. Sinds kort is er ook een 'verkorte' handleiding beschikbaar, waarin de belangrijkste handelingen zijn beschreven.

Naar alle handleidingen
 
Congres Arbocatalogus PO: een inspirerende dag voor velen
Bent u er de volgende keer ook (weer) bij?

Op 14 november jl. vond het congres 'Arbo; de kapstok voor duurzame inzetbaarheid in het PO' plaats. Een voor velen geslaagd congres dat beoordeeld werd met een 8!

Wilt u er bij het volgende congres van Arbocatalogus PO ook (weer) bij zijn? Stuur dan een mail naar info@arbocataloguspo.nl, o.v.v. uw naam, functie en organisatie. Zodra de datum, locatie en het thema bekend zijn, ontvangt u  automatisch bericht.

Arbocatalogus PO gebruikt uw gegevens uitsluitend om u éénmalig over het volgende congres te informeren.
 
Agenda
 
Archief  |  Disclaimer  |  www.vervangingsfonds.nl