Arbocongres | Nieuw Reglement | Aanvragen ERD-schap en financiële varianten | En meer!
Lees online  |  Afmelden  |  Uw gegevens  |  Print  | Linkedin
Vervangingsfonds
Nieuwsbrief - 17 september 2018
Schrijf u nu in!
Congres ‘Arbo; de kapstok voor duurzame inzetbaarheid in het PO’ 

 

Datum: 14 november 2018
Locatie: Muntgebouw Utrecht

Duurzame inzetbaarheid binnen uw school. Wat komt daar allemaal bij kijken? Hoe kunt u duurzame inzetbaarheid naar de praktijk vertalen? Hoe maakt u de juiste keuzes? Tijdens het Arbocongres krijgt u antwoord op deze vragen voor verschillende niveaus binnen uw school (bestuur, leidinggevende en werknemer). In de workshops krijgt u tips waar u de volgende dag direct mee aan de slag kunt. Ook kunt u vragen stellen aan de deskundigen. Naast de workshops zal het openingswoord plaatsvinden door Geke Faber (voorzitter Vervangingsfonds), is de dagvoorzitter Paul van Liempt (journalist en columnist RTL Z/BNR) en worden tijdens de plenaire discussie de sociale partners aan de tand gevoeld over actuele thema's. Deelname is kosteloos. Kortom, het wordt een dag die u niet wilt missen!
 
Bekijk het volledige programma en alle workshops of schrijf direct in (vol = vol!)
 
Aankondiging: Een eenvoudiger Reglement
Per 1 januari 2019
Met ingang van 1 januari 2019 past het Vervangingsfonds het Reglement aan. Daarmee wordt het een stuk eenvoudiger en leesbaarder!

Wat er al met zekerheid gesteld kan worden: de voorwaarden voor het aanvragen van eigenrisicodragerschap worden sterk teruggebracht. Er is enkel nog een akkoordverklaring van de P(G)MR nodig en de aanvraag met de verklaring moet op tijd door het Vervangingsfonds ontvangen zijn. In oktober 2018 neemt het bestuur de laatste besluiten over de aanpassingen in het Reglement. U leest er dan meer over op o.a. onze website.
 
Aanvragen ERD-schap en/of financiële variant bij ERD-schap
Tot en met 31 oktober 2018
Wilt uw bestuur per 1 januari 2019 eigenrisicodrager worden voor de vervangingskosten? Zorg dan dat het aanvraagformulier en de instemmingsverklaring van de P(G)MR uiterlijk op 31 oktober 2018 door het Vervangingsfonds ontvangen zijn. Lees meer
 
Wilt u als eigenrisicodrager per 1 januari 2019 daarnaast een financiële variant aanvragen of wijzigen?  Maak dan gebruik van het volgende aanvraagformulier. Ook dit formulier dient uiterlijk 31 oktober 2018 door het Vervangingsfonds ontvangen te zijn. Lees meer

Twijfelt u over uw keuze? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.
 
Nieuwe normklassen en normvergoedingen
Per 1 september 2018
De vergoeding van vervanging wordt berekend op basis van normklassen. Als gevolg van de nieuwe cao gelden per 1 september 2018 nieuwe normklassen en normvergoedingen. Op onze website vindt u de actuele bedragen.
 
ArboTip
Vraag het Werkdrukspel aan
Het Werkdrukspel is een hulpmiddel om werkdruk bespreekbaar te maken binnen een team, op een open en oplossingsgerichte manier. Tijdens het spel, dat bestaat uit meerdere kaartjes met vragen, komen de thema’s werkdruk en werkplezier aan bod. Na afloop van het spel vult het team gezamenlijk een teamevaluatie in. Om het spel op een goede manier te kunnen spelen, moet binnen het team een gevoel van veiligheid bestaan.

Vraag kosteloos het Werkdrukspel aan
 
Geen premiewijziging
Per 1 augustus 2018
Het bestuur van het Vervangingsfonds heeft besloten dat de premie Vervangingsfonds niet tussentijds wordt aangepast per 1 augustus 2018. Het premiepercentage van 1 januari 2018 blijft van kracht. Bekijk de actuele premie
 
Agenda
14 november -Training De Schooldirecteur als Preventiemedewerker, Utrecht
20 november -Training Preventiemedewerker, Utrecht
 
Archief  |  Disclaimer  |  www.vervangingsfonds.nl