Lees online  |  Afmelden  |  Uw gegevens  |  Print  | Linkedin
Arbo PO
Arbo PO nieuwsbrief - 25 juni 2018
Vernieuwde Arbowet
Voorkom boetes, zorg dat u alles op orde heeft vóór 1 juli 2018!
Sinds 1 juli 2017 is de vernieuwde Arbowet van kracht. De overgangsregeling van één jaar eindigt op 1 juli 2018. Inmiddels is bekend hoe hoog de boetes zijn die de Inspectie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid kan opleggen als u na 1 juli 2018 (nog) niet alles op orde heeft. 
 
Lees meer

Op de website van de Inspectie SZW controleert u via de zelfinspectie 'Arbo op orde' eenvoudig of u alle arbeidsrisico's in uw bedrijf kent en de juiste maatregelen neemt.
 
Project 'Samenwerken aan werkdruk'
Laatste kans om u aan te melden
Wilt u de werkdruk op uw school aanpakken? Dan is het project 'Samenwerken aan werkdruk’ van het Arbeidsmarktplatform (APPO) wellicht iets voor u.

Lees meer
 
Subsidie voor duurzame inzetbaarheid aanvragen
Laatste dag!
Vanaf 9 uur maandag 25 juni tot en met vrijdag 29 juni 17 uur kunt u als werkgever de subsidie "Duurzame inzetbaarheid (DI)” van het Europees Sociaal Fonds (ESF)  aanvragen voor uw project gericht op het stimuleren van de duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers.

Lees meer
 
De linkedIn pagina van de Arbocatalogus PO is vernieuwd!
Volgt u deze pagina al?

 
Kamerbrief stand van zaken psychosociale arbeidsbelasting
Staatssecretaris Van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) waarschuwt dat werkgevers het risico van psychosociale arbeidsbelasting (PSA) serieus moeten nemen. Ondanks dat de afgelopen vier jaar campagne is gevoerd tegen ongewenst gedrag en werkstress, vallen nog steeds te veel werknemers uit door psychische klachten.

Lees meer
 
Congres "Arbo; de kapstok voor  duurzame inzetbaarheid in het PO"
Vooraankondiging
Duurzame inzetbaarheid binnen uw school. Wat komt daar allemaal bij kijken? Hoe kunt u duurzame inzetbaarheid naar de praktijk vertalen? Hoe maakt u de juiste keuzes? Tijdens het Arbocongres krijgt u antwoord op deze vragen, op verschillende niveaus binnen uw school (bestuur, leidinggevende en werknemer). 

Lees meer
 
'Gevaarlijke stoffen in het primair onderwijs? Ga veilig te werk en maak nu een overzicht!'
Aandachtspunt uit de RI&E
Wist u dat het ontbreken van een overzicht van de gevaarlijke stoffen die worden gebruikt in school een van de meest voorkomende aandachtpunten uit de RI&E  is? Het Vervangingsfonds ontwikkelde daarom begin deze maand het artikel ‘Gevaarlijk stoffen in het primair onderwijs? Ga veilig te werk en maak nu een overzicht!’. In het artikel wordt ook verwezen naar de uitgebreide informatie op Arbocatalogus PO over gevaarlijke stoffen in het primair onderwijs en hoe daarmee om te gaan.

Het thema heeft ook vanuit het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid extra aandacht; zij startten onlangs de campagne ‘Veilig Werken met Gevaarlijke Stoffen’.
 
De vernieuwde Gifwijzer is uit!
Jaarlijks belanden er ruim 1.000 kinderen in het ziekenhuis omdat ze iets eten of drinken wat giftig is! Het is dan belangrijk snel te handelen. De Gifwijzer is hét hulpmiddel voor iedereen die regelmatig met jonge kinderen omgaat.

De Gifwijzer is volledig geactualiseerd en vernieuwd conform de nieuwe EHBO-richtlijnen.

Lees meer
 
Archief  |  Disclaimer  |  www.arbocataloguspo.nl