Indien deze mail onvolledig of onleesbaar is. Bekijk dan de online versie
website
print
04 december 2017
In dit nieuwsbericht:


-U kunt nu het Werkdrukspel aanvragen!
-Congres ‘Arbo, zó regel je dat op school!’ 


De redactieraad van de Arbocatalogus PO.
U kunt nu het Werkdrukspel aanvragen!
Wilt u samen met uw team de werkdruk binnen uw school verbeteren? Dan kan het Werkdrukspel u daarbij helpen. De Redactieraad van de Arbocatalogus PO heeft 70 exemplaren van het Werkdrukspel klaar liggen voor scholen die aan de slag willen met de werkdruk. Scholen kunnen één exemplaar van het spel aanvragen. De spellen worden vervolgens uitgereikt door de adviseurs van het Vervangingsfonds.
 
Het Werkdrukspel
Het Werkdrukspel is een hulpmiddel om werkdruk bespreekbaar te maken binnen een team, op een open en oplossingsgerichte manier. Tijdens het spel, dat bestaat uit meerdere kaartjes met vragen, komen de thema’s werkdruk en werkplezier op verschillende manieren aan bod. Na afloop van het spel vult het team gezamenlijk een teamevaluatie in. Om het spel op een goede manier te kunnen spelen, moet binnen het team een gevoel van veiligheid bestaan. 
 
Het Werkdrukspel is oorspronkelijk ontwikkeld door Jeugdzorg Friesland en FCB (arbeidsmarktfonds voor welzijn, maatschappelijke dienstverlening, jeugdzorg en kinderopvang) en geschikt gemaakt voor  het primair onderwijs. 
 
Uitreiking via adviseur Vervangingsfonds
Het Werkdrukspel wordt uitgereikt door een adviseur van het Vervangingsfonds. De adviseur geeft uitleg over hoe het spel gespeeld moet worden, de factoren waar u rekening mee moet houden en de verdere aanpak ná het spelen van het spel.
 
Indien u dit wenst, kan de adviseur uw school begeleiden bij het spelen van het spel en de vervolgacties. Uiteraard kunt u bij de adviseur ook terecht met andere vragen over werkdruk en de aanpak daarvan. 
 
Heeft u interesse in een Werkdrukspel?
U kunt het Werkdrukspel aanvragen door een e-mail te sturen naar info@arbocataloguspo.nl, onder vermelding van het brinnummer van de school, de naam en contactgegevens van de schoolleider en een toelichting waarom u als team het spel wilt spelen. Een adviseur van het Vervangingsfonds neemt dan contact op met de schoolleider.
 
Let op: Aanvragen worden in volgorde van ontvangst in behandeling genomen, zolang de voorraad strekt. Per school kan één Werkdrukspel worden aangevraagd.
Congres 'Arbo, zó regel je dat op school!'
Op woensdag 24 januari 2018 organiseert Arbocatalogus PO in Utrecht het congres 'Arbo, zó regel je dat op school!’.

Lees hier meer over het programma.
Lees hier meer over de workshops.
Link naar het aanmeldingsformulier.
 
 © terug naar boven | U ontvangt deze e-mail op het volgende adres: