Nieuwsbrief
Is deze e-mail niet goed leesbaar? Bekijk dan de online versie
Nieuwsbrief 6 april 2017
 
 
Beste lezer,

Dit is een speciale uitgave van de nieuwsbrief van het Vervangingsfonds, over de subsidie Lerend Werken. Deze subsidie is beschikbaar voor schoolleiders (directeuren en adjunct-directeuren) in het primair onderwijs.

In deze nieuwsbrief hebben wij enkele weetjes en het laatste nieuws over de subsidie Lerend Werken voor u op een rij gezet.

Veel leesplezier!

Maak kennis met de subsidie Lerend Werken
Subsidie tot € 2.500,- en bijkomende extra voordelen
Schoolleiders (directeuren en adjunct-directeuren) in het primair onderwijs met een leervraag op het gebied van verzuim en ziekte kunnen tot 1 september 2018 een subsidie van maximaal € 2.500,- aanvragen voor een persoonlijk coaching on the job traject. Onder begeleiding van een gecertificeerde coach wordt op de eigen werkplek gewerkt aan de leervraag, met als doel verdere professionalisering van de schoolleider op het gebied van ziekte en verzuim in de eigen school.

De subsidie Lerend Werken biedt echter meer voordelen: extra verdieping via een ‘lerend netwerk verzuim’ (intervisie) en een mogelijke bijdrage aan de herregistratie in het Schoolleidersregister PO.

Meer informatie over de subsidie Lerend Werken
Subsidie Lerend Werken nu ook voor adjunct-directeuren
Verruiming doelgroep subsidie één van de uitkomsten onderzoek
De subsidie Lerend Werken kan sinds kort ook aangevraagd worden door adjunct-directeuren in het primair onderwijs. Deze verruiming van de doelgroep komt voort uit het recente onderzoek van het Vervangingsfonds naar de subsidie Lerend Werken via een (anonieme) online vragenlijst.

Uit het onderzoek blijkt verder dat de subsidie in een behoefte voorziet. Dit vindt ruim driekwart van de schoolleiders die bekend is met de subsidie Lerend Werken. Ongeveer één derde  is voornemens de subsidie Lerend Werken ook aan te vragen voor een eigen leervraag.

Meer uitkomsten uit het onderzoek
Subsidie Lerend Werken vaak verward met subsidie OCW
De subsidie Lerend Werken wordt vaak verward met de 'Regeling Tegemoetkoming vervangingskosten schoolleiders primair onderwijs' van het Ministerie van OCW. Dit blijkt uit het recente onderzoek van het Vervangingsfonds onder schoolleiders.

Er is echter een duidelijk verschil tussen beide subsidieregelingen. De subsidie Lerend Werken van het Vervangingsfonds is bedoeld voor een persoonlijk coaching on the job traject, met als doel verdere professionalisering van de schoolleider op het gebied van ziekte en verzuim in de eigen school. De subsidie van het Ministerie van OCW geeft een tegemoetkoming in de vervangingskosten van de schoolleider die studieverlof heeft voor het volgen van een masteropleiding.

Lees verder
Schoolleidersregister PO merkt subsidie Lerend Werken aan als bron voor informeel leren
De subsidie Lerend Werken is door het Schoolleidersregister PO aangemerkt als bron voor ‘informeel leren’.
Dit houdt in dat de subsidie gedeeltelijk aansluit bij één of meerdere professionaliseringsthema’s en onderdeel kan uitmaken van de ontwikkeling van de schoolleider via ‘informeel leren’.

Het coaching on the job traject en het ‘lerend netwerk verzuim’, behorende bij de subsidie Lerend Werken, kunnen via het ‘informeel leren’ dus bijdragen aan de herregistratie in het Schoolleidersregister PO.

Lees verder
FAQ en Helpdesk beschikbaar voor al uw vragen
  Heeft u een vraag over de subsidie Lerend Werken? In de FAQ op de website van het Vervangingsfonds vindt u het antwoord op veel gestelde vragen. Staat uw vraag hier niet bij? Neemt u dan contact op met de Helpdesk van het Vervangingsfonds. De helpdesk is op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur via 045 - 579 81 07 en helpdesk@vfpf.nl.
Reageren  |  Profiel wijzigen  |  Aanmelden   |  Afmelden
Contactgegevens  |  Zoek uw adviseur  |  www.vervangingsfonds.nl