Nieuwsbrief
Is deze e-mail niet goed leesbaar? Bekijk dan de online versie
Nieuwsbrief 12 juli 2016
Beste lezer,

Op 1 juli 2016 is de nieuwe cao PO 2016-2017 door de sociale partners ondertekend en ingegaan. Dit heeft consequenties voor het reglement van het Vervangingsfonds. In deze EXTRA editie van de nieuwsbrief leest u er meer over:

Bekostiging nieuwe contractvormen;
• Verwerking van declaraties op basis van de nieuwe contractvormen;
• Normklassen en normvergoedingen wijzigen per 1 juli 2016;
• Extra instapmoment voor eigen risicodragers op 1 juli 2016;
• Nieuwe premiepercentages per 1 augustus 2016;
• Publicatie aangepaste reglement.

 
     
Veel leesplezier!
Bekostiging nieuwe contractvormen
In de nieuwe cao is een aantal (nieuwe) contractvormen benoemd. Het Vervangingsfonds zal deze contractvormen opnemen in het reglement en gaan bekostigen.

Het betreft de volgende contractvormen:
- min-max-contracten,
- bindingscontracten,
- contracten die uitsluitend zijn aangegaan ten behoeve van vervanging (dit kunnen vaste of tijdelijke contracten zijn).
Verwerking van declaraties op basis van de nieuwe contractvormen
Verwerking mogelijk vanaf september
De ingediende declaraties over de maanden juli en augustus 2016 die betrekking hebben op min-max-contracten, bindingscontracten en ‘vervangingscontracten’ worden in september verwerkt en, mits voorzien van een inzetverantwoording, uitbetaald. Daarna zal de verwerking gewoon per maand geschieden.

Verwerking via een tijdelijke voorziening in 'Mijn Vf'

Om de ingediende declaraties te kunnen verwerken richt het Vervangingsfonds een tijdelijke voorziening in binnen 'Mijn Vf'. Specifieke informatie hierover wordt op korte termijn op de website gepubliceerd. Gebruikers van 'Mijn Vf' ontvangen een servicebericht.

Verwerking in reguliere omgeving

Ook wordt 'Mijn Vf' aangepast zodat de verwerking op een later tijdstip - naar verwachting voorjaar 2017 - is ondergebracht in de reguliere omgeving. Tot die tijd kan de tijdelijke voorziening weliswaar een extra administratieve last met zich meebrengen maar kan bekostiging van vervanging op basis van de nieuwe contractvormen wel verwerkt worden. 
Normklassen en normvergoedingen wijzigen per 1 juli 2016
In het kader van de nieuwe cao PO is een loonsverhoging afgesproken en deze heeft gevolgen voor de normbekostiging voor vervanging. De normklassen (bovengrens/ondergrens) en de normvergoedingen per uur zullen vanaf 1 juli 2016 – ingangsdatum van de nieuwe cao – ook wijzigen. 
   
Tabel met normklassen en normvergoedingen per 1 juli 2016 
Extra instapmoment voor eigen risicodragers per 1 juli 2016 

In verband met de nieuwe cao PO én het in werking treden van de Wet werk en zekerheid, heeft het bestuur van het Vervangingsfonds besloten om een extra instapmoment aan te bieden voor eigen risicodragerschap.
  
Wanneer?
Schoolbesturen kunnen - met terugwerkende kracht - eigen risicodrager worden per 1 juli 2016.

Hoe?
Besturen die van deze mogelijkheid gebruik willen maken, dienen uiterlijk 31 augustus 2016 kenbaar te maken dat zij 'voornemens zijn' eigen risicodrager te worden. De definitieve aanvraag, inclusief alle benodigde documenten om de aanvraag te kunnen beoordelen, dient uiterlijk 31 oktober 2016 in het bezit te zijn van het Vervangingsfonds.

Meer info en aanmeldformulier

Bekostiging
Na 31 oktober 2016 berekent het Vervangingsfonds de te betalen premie per 1 juli 2016 en zal deze, samen met eventuele uitgekeerde declaraties, met terugwerkende kracht verrekenen.

Nieuwe premiepercentages per 1 augustus 2016
De premie voor niet-ERD-besturen daalt van 6,68% naar 6,18%. 

Voor volledig ERD-besturen daalt de premie van 0,28% naar 0,27%.

De premies voor de financiele varianten van het eigen risicodragerschap blijven ongewijzigd. Deze zijn namelijk vastgesteld voor heel 2016 en kunnen niet tussentijds aangepast worden.

Meer info en premietabellen
 
Publicatie aangepaste reglement
Het Vervangingsfonds zal de benodigde wijzigingen als gevolg van de cao PO 2016-2017 en het extra instapmoment voor het eigen risicodragerschap verwerken in het Reglement Vervangingsfonds en dat zo spoedig mogelijk via de website beschikbaar stellen en publiceren in de Staatscourant.
Reageren  |  Profiel wijzigen  |  Aanmelden   |  Afmelden
Contactgegevens  |  Zoek uw adviseur  |  www.vervangingsfonds.nl