Nieuwsbrief
Is deze e-mail niet goed leesbaar? Bekijk dan de online versie
Nieuwsbrief 27 juni 2016
Beste lezer,

In deze nieuwsbrief van het Vervangingsfonds leest u meer over:

• Praktijkverhalen vanuit het Sectorplan PO;
• Congres 'Werkdruk: zo kom je eraan. Hoe kom je eraf?';
• Extra instapmoment vervangingspool op 1 augustus 2016;
• Project 'Gezonde Werkdruk?! Daar word je beter van';
• Arbomeester.nl in een nieuw jasje.
  

Veel leesplezier!
Praktijkverhalen vanuit het Sectorplan PO
Hoe regionale samenwerking goed werkgeverschap versterkt
Lees het online magazine van het Sectorplan PO. Daarin vertellen  schoolbestuurders, leerkrachten en projectleiders van Regionale Transfercentra wat regionale samenwerking hen heeft opgeleverd.
Congres ‘Werkdruk: zo kom je eraan. Hoe kom je eraf?’
12 oktober 2016 in Utrecht
De Redactieraad PO organiseert op 12 oktober het congres ‘Werkdruk: zo kom je eraan. Hoe kom je eraf?’ Dit  congres is interessant voor directeuren, leerkrachten, preventiemedewerkers en MR-leden uit het primair onderwijs. Tijdens het congres krijgt u oplossingen en praktische tips om PSA-risico’s in de school en bij werknemers te verminderen en te voorkomen.

Meer over dit congres leest u in de flyer en op www.arbocataloguspo.nl
Extra instapmoment vervangingspool op 1 augustus 2016
Aanmelden vóór 1 juli 2016
In het reglement van het Vervangingsfonds is bepaald dat schoolbesturen jaarlijks een door het Vervangingsfonds bekostigde vervangingspool kunnen oprichten. Sinds de inwerkingtreding van het huidige reglement op 1 januari 2016, is dit jaarlijks oprichtingsmoment bepaald op 1 januari.

Schoolbesturen kunnen echter dit jaar ook per 1 augustus 2016 een vervangingspool oprichten. Aanvragen hiervoor moeten uiterlijk 1 juli zijn ingediend. 

Meer info en aanvraagformulier
Project 'Gezonde Werkdruk?! Daar word je beter van'
Deelnemende scholen aan het woord
Gedurende de looptijd van het project 'Gezonde Werkdruk?! Daar word je beter van' wordt opgedane kennis en ervaring gedeeld met het primair onderwijs. Dat doen we o.a. via blogs van mensen die betrokken zijn bij het project. Deze keer zijn Karin van Wolferen en Theo Molendijk, de directeuren van twee deelnemende scholen, aan het woord. Verder spraken we ook met Marcel Koning van de Aob over het thema werkdruk en bevlogenheid. U leest de drie nieuwe blogs op de website van het Vervangingsfonds.
Arbomeester.nl in een nieuw ‘jasje’
Op 13 juni jongstleden is de vernieuwde Arbomeester gelanceerd. De website van de Arbomeester heeft dezelfde look en feel gekregen als de website van het Vervangingsfonds. We nodigen u uit om via www.arbomeester.nl een kijkje te nemen.

Wat is er nog meer veranderd?
Reageren  |  Profiel wijzigen  |  Aanmelden   |  Afmelden
Contactgegevens  |  Zoek uw adviseur  |  www.vervangingsfonds.nl