Nieuwsbrief
Is deze e-mail niet goed leesbaar? Bekijk dan de online versie
Nieuwsbrief 26 mei 2016
Beste lezer,

In deze nieuwsbrief van het Vervangingsfonds leest u meer over:

  • Mededeling aanpassing reglement in verband met nieuwe cao
  • Nieuwe R]entree op de mat!
  • Indieningstermijn declaraties over januari, februari en maart verlengd
  • Welzijnscheck Onderwijspersoneel
  • Volg het project “Gezonde Werkdruk?! Daar word je beter van”
  • Berekening normbekostiging voor vervanging
  • Voortzetting vervangingspool na 1 augustus 2016

Veel leesplezier!

Mededeling aanpassing reglement in verband met nieuwe cao
Het Vervangingsfonds volgt bij het vaststellen van - wijzigingen in - het reglement de cao PO
Het Vervangingsfonds volgt de cao-ontwikkelingen op de voet en is volop bezig met het treffen van de voorbereidingen voor het doorvoeren van noodzakelijke veranderingen. Aan de hand van het onderhandelaarsakkoord van de sociale partners is een impactanalyse gemaakt. In de maand mei vindt overleg plaats tussen het Vervangingsfonds en de sociale partners. Hierin wordt de uitvoering en interpretatie van het onderhandelaarsakkoord besproken. Vervolgens en waar mogelijk parallel aan het tot stand komen van de definitieve cao tekst kan met de uitwerking van het reglement begonnen worden. Zodra meer bekend is over de vaststelling van het nieuwe reglement zullen wij daarover berichten.
R]entree op de mat!
Op vrijdag 20 mei werd de nieuwe R]entree bezorgd bij alle scholen, besturen en administratiekantoren in het primair onderwijs. In deze R]entree o.a. aandacht voor:
• ‘Mijn Vf’
• het project “Gezonde Werkdruk?! Daar word je beter van”
• het eigenrisico dragerschap
• de Adviesraad van het Vervangingsfonds
• het uitvoeren van een RI&E

Ook staan er weer een paar mooie, inspirerende praktijkverhalen in!
R]entree digitaal lezen? Dat kan! Klik hier
Indieningstermijn declaraties over januari, februari en maart 2016 verlengd
Eerder is gecommuniceerd dat de indieningstermijn voor declaraties inzake externe vervangers (uitzendwerk, payroll, detachering) over de maanden januari, februari en maart 2016, eenmalig is verlengd met 3 maanden. Het bestuur heeft besloten deze eenmalige verlenging van de indieningstermijn te laten gelden voor alle soorten declaraties, dus ook voor de declaraties die ons automatisch via de maandelijkse levering bereiken. Dit betekent concreet dat declaraties over de maanden januari, februari en maart 2016 uiterlijk tot 5 augustus 2016 kunnen worden ingediend.

Meer weten? Kijk op de Infopagina 'Mijn Vf'
Welzijnscheck Onderwijspersoneel
Helpt bij de uitvoering van het PAGO
Voor het uitvoeren van een PAGO in het primair onderwijs heeft het Vervangingsfonds -in samenwerking met TNO- de Welzijnscheck Onderwijspersoneel ontwikkeld. De Welzijnscheck Onderwijspersoneel is kosteloos in te zetten voor een onderzoek onder alle werknemers of onder groepen van werknemers. Ook is het mogelijk dat individuele werknemers een vragenlijst invullen. Dit laatste kan bijdragen aan de bewustwording van de eigen verantwoordelijkheid bij werknemers, als het gaat om gezond en veilig werken en hun eigen welzijn. De werkgever kan zijn werknemers informeren over deze mogelijkheid via een eenvoudige download op de website van het Vervangingsfonds.
 
Meer informatie over de Welzijnscheck? Klik hier.
Volg het project “Gezonde Werkdruk?! Daar word je beter van”
Kennis en ervaring wordt gedeeld met gehele scholenveld
“Gezonde Werkdruk?! Daar word je beter van” is een project van het Vervangingsfonds in co-creatie met  ruim 40 scholen die elke dag te maken hebben met de gevolgen van een hoge (ervaren) werkdruk. Door kennis, ervaring en krachten te bundelen, hopen we na afloop een paar mooie uitkomsten te kunnen presenteren. Uitkomsten waar het hele primair onderwijs voordeel van kan hebben. Ook gedurende de looptijd van het project wordt opgedane kennis en ervaring gedeeld met het primair onderwijs. Dat doen we o.a. via nieuwsberichten op de website van het fonds, via R]entree en via blogs van mensen die betrokken zijn bij het project. 

Lees de eerste blogs:
• blog april 2016
• blog mei 2016
Berekening normbekostiging voor vervanging
Hoe wordt de normbekostiging berekend?
Het Vervangingsfonds ontvangt maandelijks persoons- en aanstellingsgegevens, afwezigheid- en vervangingsgegevens en verzuimgegevens. Die gegevens worden gebruikt om maandelijks de verschuldigde premie voor Vervangingsfonds en Participatiefonds te berekenen, alsmede de hoogte van de normbekostiging voor vervanging te bepalen. Inzake die vervanging  worden per aanstelling het aantal uren vervanging en het aantal uren afwezigheid doorgegeven. Ter berekening van de normbekostiging nemen we dan het aantal uren vervanging (gemaximeerd tot het aantal uren afwezigheid) en vermenigvuldigen dat aantal uren met de normvergoeding die hoort bij de zogenaamde normklasse waarin de afwezige op basis van zijn inschaling conform de vastgestelde cao PO kan worden ingedeeld.

Meer weten? Klik hier voor meer informatie
Voortzetting van de vervangingspool na 1 augustus 2016
Met ingang van 1 januari 2016 is het Vervangingsfonds overgestapt van een afrekening van de vervangingspool per schooljaar naar een afrekening per kalenderjaar. De  registratie van de vervangingspools vindt voortaan dan ook per kalenderjaar plaats. De deelname aan de vervangingspool wordt voor de geregistreerde poolbesturen  automatisch verlengd tot 1 januari  2017. In oktober 2016 ontvangen de besturen die deelnemen aan een bestaande vervangingspool  een formulier van het Vervangingsfonds waarmee zij kunnen aangeven of ze de pool ook voor het kalenderjaar 2017 wensen te handhaven.

Meer weten? Kijk op de Infopagina Vervangingspool
Reageren  |  Profiel wijzigen  |  Aanmelden   |  Afmelden
Contactgegevens  |  Zoek uw adviseur  |  www.vervangingsfonds.nl