Nieuwsbrief
Is deze e-mail niet goed leesbaar? Bekijk dan de online versie
Nieuwsbrief 28 april 2016
Beste lezer,

In deze nieuwsbrief van het Vervangingsfonds leest u meer over:

  • Wennen en Schaven aan 'Mijn Vf';
  • Declaratie vervanging extern personeel nu ook mogelijk in ‘Mijn Vf’;
  • Aanlevering aanvullende info via 'Mijn Vf' komt moeizaam op gang;
  • Vervanging van onderwijsondersteunend personeel (OOP) – Welke code functienaam moet u gebruiken?
  • Slotconferentie Sectorplan PO – Aanmelden nog mogelijk;
  • Start Meldpunt Regeldruk PO;
  • Vervangingsfonds is ‘Supporter’ van de ‘Week van de RI&E';
  • Reglement in relatie tot de cao-onderhandelingen PO.

Veel leesplezier!

Wennen en schaven aan ‘Mijn Vf’
Vervangingsfonds neemt opmerkingen uit het scholenveld ter harte
Op 1 januari 2016 lanceerde het Vervangingsfonds het interactieve webportaal ‘Mijn Vf’, onderdeel van de vernieuwde dienstverlening. De nieuwe werkwijze heeft veel impact. Voor zowel gebruikers als uitvoerders is het wennen en schaven. Kinderziekten zijn inherent aan het complexe proces. Het Vervangingsfonds neemt de vragen, opmerkingen en suggesties uit het scholenveld ter harte.


» Lees meer

 
Declaratie vervanging extern personeel nu ook mogelijk in ‘Mijn Vf’
Indieningstermijn verlengd tot 5 augustus 2016
Vanaf 25 april is het mogelijk om de kosten die verbonden zijn aan de vervanging door extern personeel, te declareren via ‘Mijn Vf’. Omdat deze functionaliteit later dan gepland beschikbaar is, is de indieningstermijn voor deze declaraties verlengd tot 5 augustus 2016.

Via het menu ‘Interactief – Externe Vervangers’ komt u op de pagina waar u de declaraties voor vervanging extern personeel kunt opvoeren.

Meer weten? Kijk op de Infopagina 'Mijn Vf'
 
Aanlevering aanvullende info via 'Mijn Vf' komt moeizaam op gang
50% van de januari- en februari- ‘cases’ staat nog open
Sinds 1 januari 2016 voert het Vervangingsfonds inhoudelijke controles uit - voorafgaand aan de uitbetaling van declaraties. Die controles kunnen leiden tot:
    - het afkeuren van de declaratie;
    - het goedkeuren van de declaratie en het uitbetalen van de (norm)vergoeding;
    - het aanhouden van de declaratie en het tegelijkertijd uitvragen van aanvullende info, die nodig is voor
      de beoordeling van de rechtmatigheid van de declaratie.
Die laatste variant noemen wij ‘cases’.

Nu blijkt dat veel besturen en/of administratiekantoren de aanvullende info ten aanzien van hun ‘cases’ nog niet hebben aangeleverd. Maar liefst 50% van de cases - uit de maandverwerkingen van januari en februari – staat nog steeds open. 

Het is van belang deze aanvullende informatie zo snel mogelijk aan te leveren. Zolang dat niet is gebeurd, kan het Vervangingsfonds namelijk niet beoordelen of de declaratie voor vergoeding in aanmerking komt. 

Meer weten? Kijk op de Infopagina van 'Mijn Vf'

Vervanging van onderwijsondersteunend personeel (OOP)
Welke code functienaam moet u gebruiken?
Vanaf 1 januari 2016 wordt er – bij de vervanging van OOP - onderscheid gemaakt tussen OOP mét en OOP zónder les gebonden/behandeltaken. Dit onderscheid is van belang voor de mogelijkheden ter vervanging en het al dan niet in acht nemen van een wachttijd van 2 maanden.

OOP met code functienaam 08, 09, 11, 12 en 13 ziet het Vervangingsfonds als personeel mét les gebonden/behandeltaken. OOP met een andere code zien we als personeel zónder les gebonden/behandeltaken. En vervanging van deze laatste categorie komt pas na 2 maanden voor vergoeding in aanmerking.

Het is dus van belang uw personeel de juiste code functienaam mee te geven. In de praktijk zien we dat OOP met les gebonden/behandeltaken soms code functienaam 15 mee krijgt. In dat geval is het zaak om die code te wijzigen in 08, 09, 11, 12 of 13.
  
Tabel codes functienaam

Slotconferentie Sectorplan PO | Bijeenkomst over regionale samenwerking 
Aanmelden nog mogelijk!
Op 24 mei 2016 vindt er een Slotconferentie over het Sectorplan PO plaats in Theater ’t Spant in Bussum. De uitvoerders van het Sectorplan PO delen daar hun kennis en opgedane ervaring met geïnteresseerden en betrokkenen uit de PO-sector. Tijdens de bijeenkomst staat centraal hoe regionale samenwerking goed werkgeverschap versterkt.

U kunt zich online aanmelden voor deze bijeenkomst. 

Start Meldpunt Regeldruk PO
Verzamelen van werkdruk ervaringen
Het ministerie van OCW, de PO-Raad en de vakbonden hebben afspraken gemaakt om als sector gezamenlijk in actie te komen tegen onnodige regeldruk. Een belangrijke stap hierin is een inventarisatie van registratieverplichtingen - die als knellend worden ervaren - en de veroorzakers van die regeldruk.

Wie in het basisonderwijs werkt en ervaringen heeft met belastende registratieverplichtingen kan die delen via het Meldpunt Regeldruk PO. Het meldpunt is tot 31 mei 2016 geopend.
Week van de RI&E van 13 tot en met 17 juni
Vervangingsfonds doet ook mee
Tijdens de Week van de RI&E worden door het hele land en door verschillende partijen een scala aan activiteiten georganiseerd om de risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) extra onder de aandacht te brengen. Het Vervangingsfonds is ‘Supporter’ van de Week van de RI&E en ondersteunt daarmee het belang van een gezonde en veilige werkplek.

Op 13 juni gaat ook de vernieuwde Arbomeester live. De Arbomeester is het - door de branche erkende - instrument voor het primair onderwijs om een RI&E uit te voeren. Het helpt arborisico's te signaleren en legt de basis voor een gezonde werkomgeving.

Meer weten over de Week van de RI&E? Ga naar de site van RIE.
Meer weten over de Arbomeester? Ga naar Infopagina Arbomeester of kijk op www.arbomeester.nl.
Reglement in relatie tot de cao-onderhandelingen PO
Het Vervangingsfonds volgt bij het vaststellen van (wijzigingen in) het reglement de cao PO. In verband met de voortgaande cao-onderhandelingen kunnen noodzakelijke aanpassingen in het reglement van het Vervangingsfonds nog niet worden doorgevoerd. Het Vervangingsfonds volgt de cao-onderhandelingen op de voet en is ondertussen volop bezig met de voorbereidingen van de noodzakelijke veranderingen. Zodra meer bekend is over de reglementsaanpassingen zullen wij daarover berichten.
Reageren  |  Profiel wijzigen  |  Aanmelden   |  Afmelden
Contactgegevens  |  Zoek uw adviseur  |  www.vervangingsfonds.nl