Nieuwsbrief
Is deze e-mail niet goed leesbaar? Bekijk dan de online versie
Nieuwsbrief 1 februari 2016
Beste lezer,

In deze nieuwsbrief van het Vervangingsfonds leest u meer over:

  • Praktijkverhaal - Geef docent de regie over zijn gezondheid;
  • Ambassadeurs Sectorplan PO delen ervaringen;
  • 'Mijn Vf' - Waar moet u rekening mee houden?
    - Aanleveren van extra info en/of bewijsstukken

    - Automatische premie-incasso vooralsnog niet mogelijk
    - Uitbetaling pooldeclaraties (eenmalig) een maand later
  • 'Mijn Vf' – Zorgvuldigheid staat voorop;
  • 'Mijn Vf' – Meld u aan als gebruiker;
  • De Onderwijsvacaturebank is vernieuwd;
  • Heeft u de Compliance verklaring over 2016 nog niet aan ons teruggestuurd?
  • Agenda. 

Veel leesplezier!
Praktijkverhaal: Geef docent de regie over zijn gezondheid
Scholen streven naar een gezonde en veilige werkomgeving voor hun personeel. Toch ligt het verzuim in het primair onderwijs nog redelijk hoog. Om duurzame inzetbaarheid beter te verankeren bij scholen startte het Vervangingsfonds in samenwerking met de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) een pilot voor de ‘zelfbewuste vitale medewerker’. 
Lees het volledige verhaal...
.
Ambassadeurs Sectorplan PO delen ervaringen
Het sectorplan PO heeft een landelijk netwerk van ambassadeurs opgezet om vragen van schoolbesturen over mobiliteitsbeleid en personele uitwisseling te beantwoorden en ervaringen te delen.

Op de website van het Sectorplan PO vindt u uitgebreide profielen van de ambassadeurs. Een gesprek met één van de ambassadeurs vraagt u aan via mobiliteitsdesk@vfpf.org of telefonisch via 010- 2177640. 
'Mijn Vf' - Waar moet u rekening mee houden?
Wijzigingen in de voorwaarden en de administratieve verwerking
Per 1 januari 2016 is het proces van premieberekening en het declaratieproces ingrijpend gewijzigd. Er wordt gebruik gemaakt van het interactieve webportaal  ‘Mijn Vf’ Dat heeft uiteraard gevolgen. Hieronder leest u er meer over.

Aanleveren van extra info en/of bewijsstukken
Via ‘Mijn Vf’ wordt maandelijks beoordeeld of uw declaratie voldoet aan het Reglement Vervangingsfonds. Pas als vastgesteld is dat de declaratie voldoet aan de voorwaarden, wordt de declaratie uitbetaald.  Het kan voorkomen dat het Vervangingsfonds aanvullende informatie nodig heeft om de rechtmatigheid van een declaratie te kunnen  beoordelen. De declaratie wordt dan aangehouden en de benodigde informatie wordt uitgevraagd via ‘Mijn Vf’. Het administratiekantoor of het bestuur moet deze informatie vervolgens zo spoedig mogelijk uploaden via ‘Mijn Vf’. Zodra de informatie is  ontvangen, wordt de declaratie verder beoordeeld. 

Automatische premie-incasso vooralsnog niet mogelijk
Vanaf 1 januari 2016 berekent het  Vervangingsfonds maandelijks de verschuldigde premie voor zowel het Vervangingsfonds als het Participatiefonds.  Het schoolbestuur wordt hierover geïnformeerd via ‘Mijn Vf’ en is verantwoordelijk voor een tijdige betaling van de verschuldigde premies. Vooralsnog door maandelijks zelf een betaalopdracht te maken.  

Het Vervangingsfonds is genoodzaakt op korte termijn over te stappen naar een andere bank, omdat de Royal Bank of Scotland haar activiteiten in Nederland beëindigt. Het is de bedoeling om met de nieuwe bank een incasso-contract af te sluiten. Daarmee wordt het mogelijk dat besturen het Vervangingsfonds machtigen tot het automatisch incasseren van de maandelijks verschuldigde premies en dat komt de administratieve last ten goede. Zodra dit is ingeregeld met de nieuwe bank wordt u hierover geïnformeerd. 

Lees meer
 
Uitbetaling pooldeclaraties (eenmalig) een  maand later
Met ingang van 1 januari 2016 worden de pooldeclaraties niet meer automatisch uitbetaald, maar aangehouden totdat ook de opgave inzake de inzet van de poolers is ontvangen. Uw vervangingspool-administratie moet nu, na afloop van de verslagmaand, de inzetgegevens van de in de verslagmaand gedeclareerde pooldeclaraties verstrekken via ‘Mijn Vf’. Daarna kunnen wij overgaan tot uitbetaling van de pooldeclaraties.

Het gevolg van deze nieuwe systematiek is dat de pooldeclaraties éénmalig één maand later vergoed worden. 
'Mijn Vf' -  Zorgvuldigheid staat voorop
Resultaten eerste maandverwerking mogelijk later beschikbaar via ‘Mijn Vf’
Deze maand vindt de allereerste maandverwerking plaats via ‘Mijn Vf’. Hoe lang deze verwerking precies gaat duren, weten wij op dit moment nog niet. Het kan iets langer duren, omdat het de eerste maandverwerking is en wij willen zorgen voor een optimale, zorgvuldige verwerking. Zodra ‘Mijn Vf’ voor u beschikbaar is, melden we dit via het ‘nieuws’ op de homepage van www.vervangingsfonds.nl
'Mijn Vf' - Meld u aan als gebruiker
Zonder code geen toegang tot ‘Mijn Vf’
U regelt vanaf nu alles via ‘Mijn Vf’: het inzien van premienota’s en declaraties, het muteren van poolinzet-gegevens, het indienen van zogenaamde externe declaraties en het raadplegen van verzuimgegevens. Het is niet mogelijk deze zaken nog op een andere manier te regelen.

Om gebruik te kunnen maken van ‘Mijn Vf’ heeft u een  toegangscode nodig. Heeft uw bestuur nog geen toegangscode voor ‘Mijn Vf’ aangevraagd? Vraagt u deze dan zo spoedig mogelijk aan via paul.meex@vfpf.nl, onder vermelding van uw Brinnummer.
De Onderwijsvacaturebank is vernieuwd
Snellere match mogelijk tussen basisscholen en werkzoekende leerkrachten
De Onderwijsvacaturebank (OVB), de online vacaturebank voor het basisonderwijs en het speciaal onderwijs, is ingrijpend vernieuwd.

What’s new?
  • Schoolbesturen kunnen zelf ‘headhunten’ in plaats van sollicitaties af te wachten;
  • De nieuwe OVB is voortaan ook via de smartphone of tablet te gebruiken;
  • CV en profiel worden automatisch aan het sollicitatieformulier gekoppeld. Een sollicitant hoeft alleen nog maar een korte motivatie toe te voegen.

    Lees meer of download de Brochure – Onderwijsvacaturebank.
Heeft u de Compliance verklaring over 2016 nog niet aan ons teruggestuurd?
Voorkom verdere opschorting van uitbetaling van declaraties
 
In artikel 29, eerste lid onder a en b, van het Reglement Vervangingsfonds is een nieuwe voorwaarde voor bekostiging opgenomen. Ieder schoolbestuur dient jaarlijks een ‘Compliance verklaring inzake gegevenslevering’ te ondertekenen. Deze verklaring moet uiterlijk op 31 januari van het jaar waarop de verklaring betrekking heeft, in ons bezit zijn.  Zolang wij de Compliance verklaring  niet hebben ontvangen, wordt de uitbetaling van declaraties opgeschort.

Heeft u de verklaring over 2016 nog niet ingestuurd? Regel dit dan zo spoedig mogelijk  om een nog langere opschorting van de uitbetaling van uw declaraties te voorkomen. 
   
Lees meer over de ‘Compliance verklaring’ in de brief die wij op 21 december 2015 aan alle schoolbesturen hebben verzonden.
Download de Compliance verklaring - 2016.
Agenda

Heeft u in uw school de rol van preventiemedewerker? Of heeft u een functie met preventietaken op school?  En wilt u in 2016 echt werk maken van een veiligere en gezondere school?

Volg dan dit jaar een van onderstaande trainingen, zodat u een goede invulling kunt geven aan uw taken en rol van preventiemedewerker in school:

Reageren  |   Profiel wijzigen  |   Aanmelden   |   Afmelden
Contactgegevens  |   Zoek uw adviseur  |   www.vervangingsfonds.nl